Suomalaiset vedonlyöjät ovat tarttuneet hanakasti ruotsalaisen peliyhtiö NordicBetin vetokohteeseen siitä, pääsisikö Jukka Jalonen vihdoin ensi kaudella valmentamaan NHL:ään. Ja luotsiin riittää uskoa.

Se ei tosin ole ihme. Onhan Jalonen on johdattanut miesleijonat kolmeen maailmanmestaruuteen, olympiakultaan ja onpa vyöllä myös alle 20-vuotiaiden MM-kulta ja Suomen mestaruus – siis päävalmentajana.

NordicBet on jo joutunut suomalaisten innokkuuden takia pariin otteeseen madaltamaan kerrointaan. Jalosen ensi kauden pestistä rahat tulisivat takaisin vedonlyöjille enää 5,5-kertaisesti, mikäli Jalosen siirto rapakon taakse tapahtuisi.

Jalosen NHL-pesti ei tunnu enää utopistiseltä, vaikka suomalaisluotsien tie tarunhohtoiseen on ollut tukossa kautta historian.

Jalonen tietää esimerkiksi sen, kuinka joukkuepuolustus asetellaan uomiinsa. Suomi päästi kultaisten MM-kotikisojen alkulohkon seitsemässä pelissä viisi maalia.

Jopa itse Wayne Gretzky turhautui näkemäänsä surullisen huonoon puolustuspelaamiseen, kun Edmonton Oilers hävisi Colorado Avalanchelle NHL:n pudotuspelien kolmannen kierroksen avausmatsissa maalein 6-8.