NY Rangersin Kaapo Kakko pelasi joukkueen osalta päättyneellä kaudella NHL:ssä 43 runkosarjan ottelua pistein 7+11=18. Pudotuspeleissä vyölle kertyi 22 matsia ja viisi pinnaa (2+3). Yksi puhuttava seikka oli ylivoima-aika.

Runkosarjassa hän sai sen aikana vastuuta keskimäärin 1.14 per peli ja pudotuspeleissä vain 16 sekuntia. Etenkin pudotuspelien lukema oli pienen kuuloinen vaikkapa varausnumeroon nähden.

Joku saattoi ehkä odottaa joukkueensa kesän 2019 ykköskierroksen kakkosvaraukselta enemmänkin, mutta repaleinen kausi johti toisaalta joukkuetasolla komeasti aina idän konferenssifinaaleihin saakka.

– He (Kakko ja Alexis Lafreniere) eivät saaneet niin paljon ylivoima-aikaa kuin nuoret haluaisivat. Mutta en pyytele sitä anteeksi, koska ylivoimamme oli parhaimmistoa ja yritämme voittaa pelejä, päävalmentaja Gerard Gallant perusteli NHL:n nettisivujen jutussa.

Tulevastakin oli sanottavaa.

– Nuoret saavat parempia mahdollisuuksia tulevina vuosina. Kaapo oli kahdeksan viikkoa loukkaantuneena, mikä ei tietenkään auttanut häntä, mutta meillä on molempiin paljon uskoa.