Kärppiä vuosina 2018-21 edustanut slovakialaishyökkääjä Michal Kristof on siirtymässä KHL:ään ensi kaudeksi, tshekkimedia O2 TV Sportin toimittaja Jiri Vitek raportoi Twitterissä.

Slovakian maajoukkueen vakiomiehen uusi joukkue on Vitekin mukaan Venäjän Kaukoidässä sijaitseva Admiral Vladivostok.

28-vuotias Kristof pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon joukkueessa. 175-senttinen hyökkääjä teki tällä kaudella 42 ottelussa kahdeksan maalia ja 30 tehopistettä.

Useat KHL:n ulkomaalaispelaajat ovat jättäneet sarjan kevään ja kesän aikana Venäjän ja Valko-Venäjän aloitettua hirmutekonsa Ukrainassa. KHL:ssä ei työskentele enää suomalaisia.

Kristofin siirto Venäjällä onkin nyt saanut (odotetun) myrskyisän vastaanoton kiekkokansalta. Tshekeissä politiikkaan siirtynyt kiekkolegenda Dominik Hasek yltyi myös kritisoimaan KHL-siirtoa.

– Tämä ei ole pelaajan tai pelaajan agentin vika. Slovakian (tai meidän) hallitus on tästä vastuussa. Valitettavasti hallitukset eivät ole vielä säätäneet lakia, joka kieltäisi sodan tukemisen tällä tavalla (työskentely Venäjällä), Hasekin painava puheenvuoro kuului.