Suomea puhuva italialaisvahti Andreas Bernard jatkaa uraansa ICEHL-joukkue HC Bolzanossa yhden kauden kattavalla sopimuksella, joukkue tiedotti nettisivuillaan. Hän on edustanut tuota joukkuetta kaudesta 2020-21.

Viime kaudella Bernard torjui Bolzanossa vain pudotuspeleissä – ja ainoastaan kahdessa matsissa. Bolzanon tie tyssäsi avauskierrokselle.

On huomioitava, että pelaaja on käynyt tuon sesongin 2020-21 jälkeen myös ruotsalaisen HockeyAllsvenskan-joukkue Väsby IK:n ja itävaltalaisen, niin ikään ICEHL:ää pelaavan Villacher SV:n maalilla.

– Olemme iloisia, että Bernardin tasoinen vahti on joukkueessamme kauden alusta alkaen. Täydennämme maalivahtiosastoa vielä toisella kansainvälisellä huippupelaajalla. Se prosessi on kesken, HCB:n urheilujohtaja Dieter Knoll sanoi.

Liigassa usean kauden ajan pelannut Bernard on torjunut Suomessa viimeksi keväällä MM-kisoissa. Italian turnaus meni mönkään, kun saapasmaa putosi pääsarjasta 1A-divisioonaan.

MM-paikan ratkaisseesta tappiollisesta Kazakstan-pelistä torjuja lähti kesken kaiken painellen maalilta suoraan pukukoppiin.