Ville Husso oli yksi NHL-runkosarjan yllättävimmistä läpimurtopelaajista. Hän nousi St. Louis Bluesin ykkösvahdiksi ja torjui 40 ottelua torjuntaprosentilla 91,9.

Tänä kesänä Husso tarvitsee uuden sopimuksen. The Athleticin toimittaja Dom Luszczyszyn listasi hiljattain NHL:n kymmenen kiinnostavinta maalivahtia, joilla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Husso oli listalla kolmosena.

Luszczyszy arvioi, että Husso voisi saada samankaltaisen sopimuksen Linus Ullmarkin kanssa. Ruotsalaisvahti solmi Boston Bruinsin kanssa nelivuotisen diilin, joka takaa hänelle 5 miljoonan dollarin vuosipalkan.

Vaikka Husso tekisikin 20 miljoonan dollarin sopimuksen, suomalaisennätykseen on vielä runsaasti matkaa. Suomalaisvahdeista kaikkein arvokkaimman sopimuksen on solminut Tuukka Rask. Hänen diilinsä oli aikanaan Bostonin kanssa 56 miljoonan dollarin arvoinen.