Muun muassa Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliitot ovat ilmoittaneet, että ensi kaudella KHL:ssä pelaavat pelaajat eivät ole enää tervetulleita maajoukkueeseen. Tshekissä tilanne on puolestaan täysin päinvastainen.

Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi valittu Alois Hadamczik sanoi Sport.cz:n haastattelussa, ettei maa aio tehdä vastaavanlaista linjausta lainkaan.

– Tarvitsemme kaikkia hyviä pelaajia. Jos pelaaja haluaa mennä rahan perässä sinne, se on hänen oma asiansa. Jos hän suorittaa maajoukkueen näkökulmasta sillä tasolla, että voisimme valita hänet mukaan, minulla ei ole mitään KHL-edustusta vastaan, Hadamczik latasi.

Tshekkipelaajista muun muassa Liigastakin tuttu Rudolf Cerveny on siirtymässä ensi kaudeksi KHL:ään. Hadamczikilla ei ole mitään siirtoa vastaan.

– Loppujen lopuksi hän ei ole se, joka ottaa kiväärin käteensä ja menee ampumaan ukrainalaisia. Pelaajat haluavat myös tukea omia perheitään.

Hadamczik kertoo haastattelussa tuomitsevansa Venäjän sotimisen Ukrainassa, mutta sanoo samalla että asiasta on täysin turhaa syytellä pelaajia.

Hadamczik on toiminut Tshekin miesten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2005-08 sekä 2010-14.