Vuonna 2017 pelaajauransa lopettanut Tuomo Ruutu on vaivihkaa noussut yhdeksi kuumimmista suomalaisista valmentajanimistä Pohjois-Amerikassa.

Florida Panthersin viime kauden valmennustiimistä ainoana seurassa tulevalla kaudella jatkava 39-vuotias Ruutu kertaa nopeaa nousuaan valmentajamarkkinoilla Ilta-Sanomille.

– Kyllä se aika haipakkaa on, kun pelataan joka toinen päivä. Valmentajana tunteja tulee vielä paljon enemmän kuin pelaajana. Onneksi ei ole enää niitä kipuja, mitä pelaajana oli, Ruutu vertailee elämää pelaajan ja valmentajan housuissa.

Mies pitää äskettäin päättynyttä pelaajauraa omana vahvuutenaan valmennushommissa.

– Se, että olen pelaaja, on ollut osa identiteettiäni ja on sitä edelleen ja on koko loppuelämäni. Toivon, että en ikinä kadottaisi sitä. Haluan pitää sen. Kopissa ei voi olla ihan samalla tavalla kuin oli pelaajana. En kuitenkaan halua unohtaa, miltä tuntuu olla pelaaja. Yritän ymmärtää pelaajaa. Koen, että se on vahvuuteni, Ruutu naulaa.

Ruutu saa tulevalle kaudelle tiimiinsä uuden päävalmentajan, kun miehelle jo pelaajavuosilta Carolina Hurricanesista tuttu Paul Maurice hyppää pantterilauman peräsimeen.

– Tykkäsin hänestä valmentajana tosi paljon. Hän on hyvä kommunikoimaan. Hänellä on useiden vuosikymmenien kokemus NHL:stä. Se näkyy. Hän keskittyy oikeisiin asioihin eli isoihin asioihin. Hän ei välitä pienistä jutuista, Ruutu kehaisee.