Hausjärveläinen Topi Rönni, 18, varattiin tämän kesän draftissa NHL:ään kakkoskierroksella 59. numerolla Calgary Flamesin toimesta. Verrattain pienestä varausnumerosta huolimatta sentteri katsoo lähitulevaisuudessa kotimaahan ja sen jääkiekkoliigaan.

Se on tietysti ymmärrettävää. Nuorella on vyöllään vasta 22 liigamatsia viime kaudelta – hän pelasi Tapparassa 19 runkosarjaottelua ja HPK:ssa yhden, lisäksi tuore Suomen mestari oli mukana kahdessa Tapparan pudotuspeliottelussa.

Tehot 2+2 iskeneen pelaajan aikuisura on siis vasta alussa. Hänellä on Tapparan kanssa sopimus ensi kaudesta.

– Ensi kauden suurimpana tavoitteena on päästä pelaamaan Liigaan. Haluan kehittyä joka päivä ja odotan innolla jo tulevaa kautta, varaustilaisuutta etänä seurannut Rönni oli sanonut NHL:n nettisivujen jutun mukaan.

Yksi toinen lähitulevaisuuden tavoite on nuorten MM-turnaus. Kisat jäivät joulun ja uudenvuoden aikaan kesken, ja turnaus viedään läpi uudella yrityksellä loppukesästä.

– Suomen edustaminen on aina hienoa asia, mutta kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova. Yritän tehdä parhaani, jotta mahtuisin mukaan joukkueeseen.

Pelaaja on voittanut urallaan jo alle 18-vuotiaiden MM-pronssin.