Amerikkalainen The Athletic listaa Columbus Blue Jacketsin tämän kesän suurimmaksi onnistujaksi NHL:n pelaajamarkkinoilla.

Mediajätti antaa GM Jarmo Kekäläisen johtamalle sikariportaalle parhaimman arvosanan (A+) kaikista NHL-seuroista. Johnny Gaudreaun hankinta on sivuston toimittaja Aaron Portzlinen mielestä massiivinen voitto koko organisaatiolle, jota on pidetty pitkään seurana, johon tähtipelaajat eivät halua.

– Viisinkertaisen All Star -hyökkääjä Gaudreaun hankinta oli valtava haku Kekäläiseltä ja samalla merkittävä päivä koko organisaation historiassa. Gaudreau tuo tietysti ison avun kaukalon puolelle, mutta myös psykologisesti se, että hän haluaa pelata parhaat vuotensa Blue Jacketsissa, on massiivinen asia.

– Hän olisi saanut enemmän rahaa jäämällä Calgary Flamesiin. Hän olisi voinut pelata lähellä kotimaisemiaan siirtymällä New Jersey Devilsiin. Sen sijaan hän valitsi seuran, josta kaikki tähtipelaajat ovat halunneet lähteä viime vuosien aikana.

– Blue Jackets hankki myös fyysisyyttä puolustukseensa Erik Gudbransonin muodossa, Portzline muistuttaa.

Muiksi offseasonin suurimmiksi onnistujiksi The Athletic listasi Carolina Hurricanesin sekä Ottawa Senatorsin.