Lahden Pelicansin sopimustilanne vaikutti oudolta etenkin puolustusosaston suhteen tämän jutun kirjoitushetkellä, torstaiaamuna (21.7.).

Joukkueen kotisivujen kokoonpanolistauksen mukaan rosteri koostuu toistaiseksi kolmesta maalivahdista, vain neljästä puolustajasta ja 15 hyökkääjästä.

Puolustusosasto herättää kysymyksiä, sillä nelikon miehistä New Jersey Devilsin Topias Vilen on Lahdessa enää lainalla.

Lahtelaisseuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi joukkueen tilaa Pelicansin nettisivujen jutussa aiemmin kesällä.

Lahdessa on kuulemma selvää, että ennen liigakauden alkua joukkue tulee vahvistumaan. Hätäratkaisuihin ei kuitenkaan ole tarvetta.

– Totta kai optimitilanteessa meillä olisi joukkue jo valmis, mutta meillä on tarkasti tiedossa ne palaset, mitä tarvitsemme ja paljon meillä on resursseja käytössämme. Nämä asiat pitää saada täsmäämään. Reilusti ylihinnan maksaminen jostain pelaajasta on pois muualta, Laukkanen sanoi aiemmin kesällä.

Hän muistutti siitä, että eurooppalaisia pelaajia on ollut tarjolla poikkeuksellisen paljon johtuen etenkin KHL:n tilanteesta.

– Samaan aikaan kilpailu huippupelaajista on ollut äärettömän kovaa ja sen sijaan, että pelaajien hinnat olisivat laskeneet, on käynyt toisin päin.

– Sveitsissä ulkomaalaiskiintiötä on kasvatettu, Ruotsissa on isot panostukset koronan jälkeiseen aikaan ja myös Suomessa useat seurat ovat tehneet mittavia lisäpanostuksia.

Pelicansin runko on pitkälti sama kuin aiempina kausina.

– Haluamme myös säilyttää mahdollisuuden reagoida kauden alettua, kun näemme konkreettisesti muun muassa viime kauden pelaajien sekä omien nuorten kehitysstepit ja mille paikoille vahvistusta tarvitaan.

Lahdessa ei siis ilmeisesti ole kiire, vaikka uusi kausi häämöttää jo oven takana. Pelicansin kausi alkaa sen nettisivujen mukaan 12. elokuuta harjoitusottelulla Jukureita vastaan.