Ensi keväänä Tampereella ja Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen ylle on kertynyt tummia pilviä.

Kisojen yllä on ollut kysymysmerkkejä jo aiemmin, sillä vuoden 2023 kisat oli alunperin tarkoitus pelata Venäjän Pietarissa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF veti pelit pois sieltä Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.

Nyt latvialainen Delfi-lehti kirjoitti, että pohdinnan kohteet koskevat järjestämiskustannuksia ja kuulemma kasvavaa energiakriisiä. Energian hinnan nousu uhkaa valtiollista rahoitusta, joka on tietysti elinehto turnaukselle.

Tällä hetkellä ilmassa tuntuu olevan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

– Mitä tapahtuu vuoden kuluttua, jos valtio ei ole valmis jakamaan varoja turnaukseen? lehti kyseli.

Lehti kirjoitti, että vuoden 2021 Latvian MM-kisojen järjestämiseen kerättiin 15,1 miljoonaa euroa. Suurin osa tästä oli Kansainvälisen Jääkiekkoliiton myöntämiä euroja, ja seuraavaksi isoin osa, eli neljä miljoonaa, tuli Latvian valtiolta.