Puolustaja Ossi Väänänen on yksi Jokereiden suurimmista seuralegendoista. Hän pelasi joukkueessa yhteensä yhdeksän kautta, joista neljä hän toimi kapteenina. Väänänen on Jokerien oma kasvatti, eikä hän ole koskaan edustanut toista suomalaista seuraa.

Väänänen pelasi Jokereiden kanssa KHL:ssä kahden kauden ajan. Eläköitynyt kiekkoilija ymmärtää nyt, millaisen virheen suomalainen kiekkoväki teki Venäjän kanssa.

– Hävettää itseänikin, miten naiiveja olemme olleet, Väänänen kommentoi Ylen haastattelussa.

– Ukrainan tapahtumat ovat menneet todella pahasti ihon alle. En tiedä, missä pumpulissa tässä on eletty. Sitä on ajatellut, ettei tällaista enää tapahtuisi, mutta niin vain tapahtui.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa avasi kiekkoväen silmät. Jokerit poistui KHL:stä, ja lukemattomat ulkomaalaispelaajat ovat lähteneet venäläisliigasta. Väänäsen mielestä asioiden tila olisi pitänyt ymmärtää jo vuonna 2014.

– Tuolloin naiivius riivasi varmaan vähän jokaista, vaikka Krimin miehityksen vuonna 2014 olisi pitänyt avata kaikkien silmät. Olin itse silloin aktiivipelaaja ja elin aikamoisessa kuplassa. Jääkiekko ja oma ammatti veivät kaiken fokuksen. Sitä ajatteli, että kyseessä olisi erittäin kova sarja ja fanit näkisivät huipputason jääkiekkoa. Toistan itseäni, mutta se on ollut hyvin naiivi tapa ajatella.

Nyt Väänäsen mielipide Venäjän suhteen on selvä.

– Voin sanoa vain, että itse en lähtisi Venäjälle. En haluaisi olla tekemisissä minkään kanssa, mikä edustaa tuota hyökkäyssotaa.