Nuorten MM-kisat alkavat kirjoitushetkellä tänään eli tiistaina, mutta Suomen pelit alkavat vasta keskiyön jälkeen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Venäjän tilalle nostettu 1A-divisioonan turnauksen vuodenvaihteessa voittanut Latvia.

Baltialaiset ovat ennakkoon A-lohkon heittopussi, mutta silläkin löytyy vaarallisia pelaajia kokoonpanostaan.

Dans Locmelis #11

Dans Locmelis on Boston Bruinsin neljännen kierroksen NHL-varaus tältä vuodelta. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonia vastaan maalin tehnyt sentteri on pelannut myös kaksi peliä SHL:ssä.

Yhdysvaltojen korkeimmassa junioriliigassa USHL:ssä tulevalla kaudella pelaava Locmelis on tasaisen varma suorittaja jääkiekon jokaisella osa-alueella. Fiksu kahden suunnan hyökkääjä on todella tärkeä palanen perinteisesti puolustussuuntaan laiskanpuoleisessa Latvian joukkueessa.

Sandis Vilmanis #22

Locmelisin tapaan Luleå HF:n SHL-organisaatiossa viime vuodet kiekkoillut Sandis Vilmanis varattiin niin ikään NHL:ään tänä vuonna. Florida Panthersin viidennen kierroksen varaus oli joukkuekaverinsa tutkaparina niin alle 20- kuin 18-vuotiaidenkin maajoukkuepaidassa.

Tulevalla kaudella OHL-joukkue Sarnia Stingissä nähtävä Vilmanis on käsistään vikkelä ja käyttää maalipaikkansa tehokkaasti.

Niks Fenenko #4

Niks Fenenko oli NHL-varausspekulaatioissa, mutta jäi ilman valintaa. QMJHL:ssä 62 ottelussa 40 tehopistettä kerännyt puolustaja on tehokkuudestaan huolimatta parhaimmillaan puolustuspäässä. Fenenko on se pelaaja, jolla on parhaat mahdollisuudet horjuttaa Suomen hyökkäyspeliä.

Klavs Veinbergs #27

Tänä vuonna jo miestenkin MM-kisoissa maatansa edustanut Klavs Veinbergs sai NHL-varauksensa vuoden yli-ikäisenä. 19-vuotias hyökkääjä valittiin Tampa Bay Lightning -organisaatioon seitsemännellä kierroksella tänä vuonna.

Kypsän suoraviivaiseen peliin miesten mukana kyennyt Veinbergs avaa peliä mainiosti myös paineen alla. 190-senttisestä varrestaan huolimatta hän ei ole erityisen fyysinen, mutta on silti vaarallinen pelaaja maalin edessä.