Nuorten Leijonien MM-kisajoukkueen yksi kirkkaimmista tähtipelaajista on 19-vuotias hyökkääjä Aatu Räty. Hän koki vuodenvaihteessa karun takaiskun, kun hän ei pystynyt osallistumaan kyseiseen turnaukseen koronatartunnan takia.

Nyt kun koronan pilaama turnaus järjestetään uudelleen, pääsee Rätykin mukaan joukkueeseen. Näin ollen nuorukainen pääsee huipentamaan juniorivuotensa ikäluokkansa parhaimpien pelaajien kanssa.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen hehkutti Yle Urheilun haastattelussa Rätyä vuolaasti. Luotsi oli hyvin innoissaan nuoren tähtipelurin puolesta.

– Hän odottaa innolla ja innostuneisuus oikein huokuu hänestä. Muistetaan juuri viime vuoden tapahtumat ja kaikki, mitä hän on kokenut. Kun mennään hetki taaksepäin, niin hänellä oli aika hankalakin vaihe. Nyt hän on selvästi menossa makeaan suuntaan. Sellainen ilo jääkiekkoakin kohtaan on palannut. Loistavaa, että hän saa mahdollisuuden, Pennanen kehui.

Hankalalla vaiheella Pennanen viittasi Rädyn viimeisimpiin vuosiin. Rädyllä oli vaikeuksia murtautua Kärppien Liiga-miehistöön eikä häntä myöskään valittu vuoden 2021 nuorten MM-kisoihin. Hänestä puhuttiin pari vuotta takaperin jopa NHL:n ykkösvarauksena, mutta New York Islanders varasi Rädyn lopulta 2. kierroksella numerolla 52. Lisäksi koronavirus uhkasi vesittää Rädyn mahdollisuuden osallistua enää ollenkaan alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen.

Viime syksynä Räty siirtyi Kärpistä Jukureihin, jossa homma muuttui täysin. Hän mätti 41 Liigan runkosarjaotteluun tehopisteet 13+27=40 sekä seitsemään pudotuspeliin pisteet 0+2. Lisäksi hän siirtyi Liiga-kauden jälkeen Islandersin farmiseura Bridgeport Islandersiin, jossa hän esitti lupaavia otteita iskemällä kuuteen pudotuspeliin pisteet 1+3. Myös harjoitusottelut Nuorissa Leijonissa ovat sujuneet loistavasti viimeisen vuoden aikana.

– Kärpissä oli huonompaa pätkää, mutta muuten Jukureissa, maajoukkueessa ja Bridgeportissa meni pelit ihan hyvin. Kokonaisuudessaan hyvä kausi, Räty arvioi.