Nuoret Leijonat kohtaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa seuraavaksi ylivoimaisesti suurimman haasteen tähän mennessä. Kanadan huippulupaava joukkue kuuluu turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Kokoonpanosta puuttuu muun muassa Owen Power, mutta siitä huolimatta ryhmä on äärimmäisen tasokas.

Connor Bedard #16

Connor Bedard lienee koko turnauksen seuratuin pelaaja. Ensi vuoden NHL-draftin ennakoitu ykkösnimi on hurjastellut WHL-uransa 77 ottelussa tehopisteet 63+65=128.

Bedard ei ole jäänyt taustalle maajoukkuepaidassakaan, sillä alle 18-vuotiaiden mukana tänä ja viime vuonna 11 ottelussa syntyivät tehopisteet 13+8=21. Tässä turnauksessa maalinälkäinen laituri on kerännyt tehot 2+3=5, kun kolme peliä on pelattu.

Mason McTavish #23

Tämän turnauksen ykkönen on toistaiseksi ollut Mason McTavish. Kolmeen otteluun rajut tehopisteet 6+4=10 nakuttanut Anaheim Ducks -lupaus johtaa kisojen pistepörssiä.

McTavish kuuluu näiden kisojen harvalukuiseen NHL-kokeneeseen porukkaan. Kanadan kapteeni pääsi kirkkaisiin valoihin yhdeksän ottelun verran tehden kolme tehopistettä. Viime vuoden kolmosvaraus edusti maataan Pekingin olympialaisissa keväällä.

Sebastian Cossa #1

Mikäli Sebastian Cossa saa komennuksen tolppien väliin Suomea vastaan, on maalin suulla yksi turnauksen kahdesta parhaasta maalivahdista. Detroit Red Wingsin ykköskierroksen varaus vuoden takaa peittää 197 senttimetrin mittaisella varrellaan maalin äärimmäisen hyvin.

Kent Johnson #13

Ilmaveivillään aiemmin näissä kisoissa ihastuttanut Kent Johnson on 19 vuoden ikäänsä nähden kokenut maajoukkuekävijä. MM-kisoissa ja olympialaisissa yhteensä 15 ottelussa 12 tehopistettä kerännyt sentteri kuuluu Jarmo Kekäläisen suurimpiin tulevaisuuden toivoihin Columbus Blue Jacketsissä.

Johnsonin viime kauteen lukeutui myös yhdeksän NHL-peliä, joissa pistetili karttui kolmella syöttöpisteellä. Tässä turnauksessa pistetilastoissa näkyvät lukemat 1+2=3.