Teemu Pulkkinen on tällä hetkellä KHL:n ainut suomalaispelaaja. 30-vuotias vantaalainen lukeutuu Länsi-Siperiassa pelaavan Traktor Tseljabinskin kärkipelaajiin.

Pulkkinen on ollut KHL-joukkueensa mukana harjoitusleirillä. Traktor julkaisi tällä viikolla Instagram-videon, jossa kuinka suomalaishyökkääjä osallistui joukkuekuvauksiin hymyissä suin.

Venäjä käy parhaillaan aggressiivista sotaa Ukrainassa, mutta samaan aikaan KHL:ään suorastaan tulvii ulkomaalaispelaajia isojen palkkojen perässä. Suomessa, Ruotsissa ja muissakin Euroopan kiekkomaissa KHL:ään siirtyneet pelaajat ovat saaneet kovaa kritiikkiä. KHL:ään siirtyneiden pelaajien portit maajoukkueisiin on mitä todennäköisimmin jatkossa suljettu.

Venäjällä kuitenkin Pulkkinen saa arvostusta ”rohkeasta päätöksestään”.

– Tämä tilanne on uusi todellisuus. Suomalaispelaajat harkitsevat tuhat kertaa ennen kuin tekevät sopimuksen venäläisjoukkueen kanssa. Tietysti mukana on myös uskalikkoja, kuten Teemu Pulkkinen. Traktorin hyökkääjää ei haittaa kotoa tullut paine. Jääkiekkoilija lensi Venäjälle töihin, eikä siinä ole mitään hävettävää, venäläismedia Sport-Express hehkuttaa.

Pulkkinen on pelannut KHL:ssä vuodesta 2018 lähtien. Maaliahne laitahyökkääjä kirjasi viime kaudella KHL:ssä 49 ottelua tehot 22+12=34.