TPS:ää päättyneellä kaudella edustanut NHL:n kuluvan kesän ykkösvaraus Juraj Slafkovsky on suuntaamassa vähemmän yllättäen alkavaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Slovakkilupauksen lähdön vahvistaa MTV Urheilulle TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

– Jos ensi kautta ajattelee, niin hän olisi ollut varmaan johtava pelaaja SM-liigassa. Nyt hän lähtee Pohjois-Amerikkaan. Tietenkin pitää katsoa vielä, kun hän menee heidän harjoitusleirilleen. Montrealilla on kuitenkin täydet oikeudet päättää, että missä hän pelaa, vaikka meillä onkin voimassa oleva sopimus hänen kanssaan, Ahokas avaa tilannetta.

Slafkovsky nousi kiekkomaailman tietoisuuteen kuluvan vuoden olympialaisissa ja MM-kisoissa. Liigassa meni ei ollut yhtä lennokasta. Slovakkitähti nakutti 31 runkosarjaotteluun vain tehot 5+5=10. Pudotuspeleissä saldo oli 18 ottelussa 2+5=7.

Ahokkaan mukaan Slafkovsky saatetaan nähdä alkavalla kaudella TPS-paidassa vain siinä tapauksessa, ettei paikka Canadiensin kokoonpanossa aukene.