Nuorten Leijonien taival alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on edennyt välierävaiheeseen. Suomi on voiton päässä finaalipaikasta, mutta loppuotteluun päästäkseen on voitettava Ruotsi.

Sinikeltaiset länsinaapurit kuuluivat ennakkokaavailuissa turnauksen mestarisuosikkeihin. Joukkueesta löytyy yksi toisensa jälkeen ikäluokkansa eturivin pelaajia.

Jesper Wallstedt #1

Turnauksen parhaana maalivahtina pidetty Jesper Wallstedt tulee olemaan Nuorille Leijonille vaikea ohitettava. Minnesota Wildin ykköskierroksen NHL-varaus torjui kiekkoja viime kaudella 21 SHL-ottelun ajan lähes 92 prosentin varmuudella.

Fabian Lysell #11

Fabian Lysell on mediatietojen mukaan ainoa lupaus, josta Boston Bruins ei suostuisi luopumaan käytännössä mistään hinnasta. Ykköskierroksen varaus vuoden takaa on hyödyksi joukkueelleen missä päin kaukaloa tahansa. Lysell on taitava käsistään, takakarvaa, luistelee erinomaisesti ja lukee peliä kuin avointa kirjaa.

Simon Edvinsson #7

Simon Edvinsson on kirjaimellisesti jättimäinen osa Ruotsin puolustusta. 199-senttisen puolustajan nimi huudettiin vuoden takaisen NHL-draftin kuudentena. Detroit Red Wingsin organisaatioon alkavalle kaudelle siirtyvä huippulupaus on ulottuva mailapuolustaja, mutta myös hyvin kiekkoa suojaava pelaaja, joka on kokoonsa nähden yllättävän nopea luistelija.

Oskar Olausson #21

Niin ikään ykköskierroksella NHL:ään varattu Oskar Olausson on veistetty hyvin samankaltaisesta puusta kuin Lysell. Jaloistaan vikkelä Colorado Avalanche -lupaus on erityisen hyvä tuomaan kiekon hyökkäysalueelle luovilla liikkeillään.

Emil Andrae #4

Turnauksen ykkösnimi Ruotsille tähän mennessä on ollut Emil Andrae. 175-senttinen kapteeni on kerännyt viidessä ottelussa puolustajan paikalta huimat tehopisteet 4+4=8. Philadelphia Flyersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2020 oli avainroolissa HV71:n SHL-nousussa mättäen 41 ottelussa tehopisteitä lukemin 9+24=33.