The Hockey News on ennakoinut tulevaa nuorten MM-finaalia verkkosivuillaan. Artikkelin takana oleva kanadalaistoimittaja Tony Ferrari uskoo löytäneensä keinot Nuorten Leijonien kaatamiseen.

Ferrarin mukaan Kanadan täytyy satsata huomattava määrä energiaa ottelun alkuun. Vaahteranlehtipaitoja kehotetaan pakottamaan Suomi pelaamaan kaukalon päästä päähän ryntäilevää, hallitsematonta jääkiekkoa. Näin kisaisännän kuulemma pitäisi ottaa voitto kotiin.

Artikkelissa harmitellaan Ridly Greigin pelikyvyttömyyttä finaalissa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa erityisesti uhrautuvalla alivoimapelillään loistanut Ottawa Senators -lupauksen energian ja ärsyttämiskyvyn korvaajiksi toivotaan Will Cuyllea ja Brennan Othmannia.

THN uskoo finaalissa olevan vastakkain kaksi turnauksen selkeästi parasta joukkuetta. Erityisiä kehuja Nuorissa Leijonien hyökkäyksessä saavat Aatu Räty, Roni Hirvonen, Joakim Kemell ja Roby Järventie. Kahden viimeksi mainitun pelissä ovat erityisesti vakuuttaneet otteet ylivoimalla. Puolustuksesta esiin nostetaan Joni Jurmo, Aleksi Heimosalmi, Topi Niemelä ja Kasper Puutio.