Kanada on voittanut nuorten maailmanmestaruuden. Kanada vei ottelun jatkoajalla lukemin 3-2 Nuorten Leijonien upeasta taistelusta huolimatta.

Kanada lähti otteluun todella vahvasti. Vastustaja suorastaan jyräsi Nuorten Leijonien yli. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Joshua Roy pamautti kiekon lähietäisyydeltä sisään.

Toisessa erässä Suomelle vihellettiin viisi kaksiminuuttista, joista osa oli todella pehmeitä. Kanadalaispelaajat anelivat jatkuvasti jäähyjä tuomaristolta onnistuneesti. Suomen loistava alivoima piti kuitenkin Kanadan vaarallisen ylivoiman hienosti kurissa. Vastustajan kuviot oli selvästi skoutattu onnistuneesti etukäteen.

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat pääsi vahvasti peliin mukaan, kun jatkuva jäähyvirta katkesi. Aleksi Heimosalmi sivalsi kiekon siniviivalta sisään erän alussa. Loistavan maskin tilanteessa teki Samuel Helenius.

2-2 tasoitusmaalin iski sisään Joakim Kemell. Ensin Eetu Liukas taisteli kiekon maalin takana ja passasi sen Topi Niemelälle. Niemelä taas löysi Kemellin upealla poikkialueen syötöllä.

Jatkoajalla Kent Johnson taisteli Kanadan voittomaalin. Hän rynnisti röyhkeästi maalille ja ryki oman irtokiekkonsa sisään.

Vain hetkeä aiemmin Suomi oli lähellä voittomaalia. Kiekko pomppi jo maaliviivalla, mutta Mason McTavish kävi pelastamassa kiekon selville vesille.