Kiekkoraamattu The Hockey News on julkaissut sivuillaan oman listauksensa juuri päättyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 20 parhaasta pelaajasta.

Listalle mahtuu peräti kuusi suomalaista. Alla kiekkoraamatun perustelut kaikista suomalaisista.

Joakim Kemell, vlh (Nashville)

Kaikki mihin Kemell koskee, tuntuu muuttuvan kullaksi. 11 pistettä seitsemään peliin ja jatkuvasti lähellä maalipörssin kärkisijoja. Tunnettu maalintekijänä, mutta osoitti nyt myös kykynsä pelintekijänä. Käsittämätön ryöstö Predatorsilta 17. varausvuorolla.

Kasper Puutio, p (FIN, Florida)

Olipa kyse sitten Puution säälimättömästä työmoraalista puolustus- tai hyökkäyspäässä, hän teki jäällä lähes kaiken mahdollisen. Neljä maalia ja seitsemän pistettä. Keräsi isoja minuuttimääriä läpi turnauksen ja oli yksi suurimmista syistä sille, että Suomi taisteli kullasta.

Roby Järventie, vlh (Ottawa)

Ottawa-faneilla on syytä iloon – tässä on hyvä poika. 191-senttinen hyökkääjä oli täyttä dynamiittia erikoistilanteissa. Päätti turnauksen neljään maaliin ja yhdeksään tehopisteeseen ja blokkasi tärkeän laukauksen mitalipeleissä. Ei välttämättä nouse isoon tulosvastuuseen NHL:ssä, mutta tuo pöytään ison panoksen joka ilta.

Aatu Räty, kh (NY Islanders)

Teki vaikuttavat 10 pistettä seitsemässä pelissä ja osoitti arvonsa ennen kaikkea syöttelijänä. Hutivaihtoja tulee harvakseltaan. Löysi hyvän kemian Kemellin ja Roni Hirvosen kanssa. Valmis tulosvastuuseen AHL:ssä tultuaan varatuksi vasta 52. vuorolla – 51 sijaa myöhemmin mitä jotkut arvioivat vielä ennen kauden alkua. Kostokiertue voi alkaa.

Kasper Simontaival, olh (Los Angeles)

Simontaival oli kaikkialla, loisti ennen kaikkea ylivoimalla. Vaikka ei tehnyt maaleja, hän oli vaikea pideltävä ja jakoi älykkäitä syöttöjä.

Topi Niemelä, p, (Toronto)

Ei osoittanut aivan samanlaista laatua kun viime vuoden puolella, mutta oli varma ja keräsi isoja minuutteja ilta illan perään. Joukkue pystyi luottamaan häneen joka tilanteessa, mikä on kaikki, mitä voit pyytää.