Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen urakka MM-kisoissa käynnistyi torstai-iltana 1-4-tappiolla Kanadaa vastaan.

Naisleijonien osalta turnaus ei käynnistynyt hyvin, sillä vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen Petra Niemisen sai suihkukomennuksen, ja Suomi joutui alivoimalla. Kanada käytti tämän tilanteen myös hyväkseen, kun 1-0-osuma syntyi ylivoimalla.

Kanadan johto ei kestänyt kuitenkaan pitkään, vaan Julia Liikala toi Naisleijonat tasoihin vain reilut neljä minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Kanada karkasi puolestaan uudestaan johtoon, mutta ennen ensimmäistä erätaukoa Suomella oli mahdollisuudet nousta vielä tasoihin, mutta Kiira Yrjänen ei onnistunut hankkimassaan rangaistuslaukauksessa.

Toisessa erässä Kanada oli puolestaan selvästi vahvempi, kun se vei laukaukset nimiinsä peräti 19-4. Suuresta hallinnasta huolimatta maalinteossa Kanada onnistui kuitenkin vain kerran, joten kolmanteen erään lähdettiin 3-1-lukemista.

Päätöserässä Suomella oli omat mahdollisuutensa nousta vielä taisteluun mukaan, mutta Kanada piti Naisleijonat hyvin pois parhaimmilta maalipaikoilta. Ottelun viimeisin osuma nähtiin loppuhetkillä, kun Kanada iski kiekon tyhjään maaliin.

Suomen osalta MM-turnaus jatkuu seuraavan kerran lauantaina. Voit tutustua otteluohjelmaan ja tuloksiin tällä sivustolla.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Kanada on odotetun vahva ja vie ottelun nimiinsä lukemin 4-1.

Naisleijonien seuraava ottelu lauantaina, silloin vastassa Yhdysvallat! 🇺🇸

Videolta maalikooste! 🎥

#Naisleijonat #Leijonat #mmkisat

Mikäli et näe maalikoostetta, niin näet sen täältä.