TAMPERE. Valtteri Kakkonen, 22, on kokenut JYPin vaikeat lähivuodet kaukalossa reilun 100 liigapelin myötä. Juniori-ikäisenä hän seurasi katsomosta, kun tuoreet paluumuuttajat kantoivat JYPin värejä joukkueen menestysvuosina.

Viime vuosikymmenen kirkkaimmat meriitit ovat vuoden 2012 Suomen mestaruus sekä vuosien 2010, 2013, 2015 ja 2017 pronssit. European Trophyn JYP voitti vuonna 2013 ja Mestarien liigan vuonna 2018.

Sitten alkoi syöksy. 2019 tie tyssäsi Liigassa pudotuspelien ykköskierrokselle, 2021 hurrikaani vajosi runkosarjan viimeiseksi ja puolisen vuotta sitten kolmanneksi viimeiseksi.

Nyt joukkue on kokenut isoja muutoksia. JYP on sekä pelaajiston että valmentajiston suhteen yksi eniten muuttuneista porukoista koko Liigasta.

– Muuttuihan joukkue paljon, mutta pitää ottaa huomioon sekin, että tähän tuli paljon myös paluumuuttajia, JYPiä Tampereella liigakauden avaustilaisuudessa edustava Kakkonen sanoi SuomiKiekolle viitaten Eetu LaurikaiseenSami NikuunRobert Roobaan ja Juuso Puustiseen.

– Kulttuuri on heillä veressä.

Mitä pelaaja ajattelee JYPistä muuten, entä Liigasta tai Jokereista? Voit lukea Kakkosen haastattelun kokonaisuudessaan täältä.