Joakim Kemell nousi viime syksynä hetkessä kiekkoihmisten tietoisuuteen, kun hän johti lokakuussa Liigan piste- ja maalipörssiä ollessaan vasta 17-vuotias. Lopulta upea lento katkesi kuitenkin loukkaantumiseen.

Jos viime kauden huippuesitykset tulivat enemmän tai vähemmän puskista, niin enää ne eivät tule. Tällä kaudella nuorelta superlupaukselta odotetaan isoja tekoja, sillä hän on tehnyt upeaa jälkeä nuorten maajoukkueissa, ja solminut kesän aikana myös NHL-tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Vielä toistaiseksi Kemell pelaa kuitenkin JYPissä – vähintäänkin yhden kauden ajan.

Leijonat.comin toimitus tapasi viime viikolla liigakauden avajaistilaisuudessa JYP-valmentaja Ville Niemisen, joka avasi Kemellin vahvuuksia sekä tulevaisuuden näkymiä.

– Jokella on poikkeuksellinen laukaus. Olen nähnyt, kun Brett Hull laukoo, niin hänellä laukaisuteline on sellainen hyvin leveä. Hänellä on poikkeuksellinen ja fyysinen irtiottoky. Sellainen halu ratkoa otteluita ja pilke silmäkulmassa. Hän on pelillisesti koko ajan sormi liipaisimella. Se kertoo siitä hänen ratkaisuherkkyydestään, Nieminen kehuu.

Viime vuosina useat pelaajat ovat lähteneet Pohjois-Amerikkaan jo yhden hyvän liigakauden jälkeen. Niemisen mukaan kyseinen tapa ei ole välttämättä se kaikista paras vaihtoehto. Esimerkiksi Kemellin kohdalla ei kannata hätäillä, vaikka NHL-sopimus onkin jo takataskussa.

– Paljon on nähty esimerkkejä. Itse pidän Anton Lundellia hyvänä esimerkkinä, koska hän pelasi kaksi täyttä kautta Liigassa. Jos katsoo näitä nuoria pelaajia, kuten Detroitin Lucas Raymondia, niin hänkin oli valmis pelaaja NHL:ään pelattuaan kaksi täyttä kautta Göteborgissa. Siinä voisi olla samanlaista kehityskaarta, Nieminen näkee.

LUE MYÖS: JYPissä ei ahnehdita kerralla liikaa – haastattelussa Ville Nieminen: ”Ollaan takamatkalta liikkeellä – prosessia ei pysty nopeuttamaan”

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen