Mestis-joukkue TUTO Hockey kertoi nettisivuillaan, että viime kaudella kovia pisteitä latonut 34-vuotias hyökkääjäkonkari Roope Ranta pelaa Turussa myös ensi kaudella.

Viime kaudella Ranta pelasi TUTO:ssa yli pisteen per peli tahdilla: 36 runkosarjamatsin saldo oli 18+18=36, yhdeksään karsintasarjapeliin syntyi tehot 9+7=16.

– Ollaan keväästä asti kartoitettu hyökkäykseen kokemusta ja kärkiosaamista, jota nyt Roopen myötä saatiin tuntuvasti lisää, seuran urheilukoordinaattori Jouni Virpiö taustoitti.

– Viime kausi osoitti, että Roope on hyvä tyyppi pukukoppiin ja loistava maalintekijä, joka tuo meille ison lisän juonikkuutta myös erikoistilanteisiin, Virpiö kertoi.

Viime kaudesta 11 ottelua meni sveitsiläisen NL-joukkue SC Langenthalin riveissä – 1+3=4. Ennen tuota Ranta pelasi Saksassa ja lyhyen visiitin ajan Ruotsissa kaudesta 2016-17 alkaen.

Kokenut maalitykki on pelannut Mestiksessä 287 runkosarjapeliä pistein 115+175=290, 61 pudotuspeliottelun saldo on 22+32=54.

– Roope on ollut meidän listalla ykkösnimi viime kaudesta asti ja hänen kanssa on pidetty keskusteluyhteyttä yllä koko kesän. Siksi olikin hienoa, että viimein päästiin sopimukseen tulevasta kaudesta Roopen kanssa.