Odotukset Patrik Laineen tähdittämän Columbus Blue Jacketsin alkavaa kautta kohtaan kohosivat huomattavasti seuran naarattua vapaiden markkinoiden halutuimman pelaajan, Johnny Gaudreaun, Ohioon peräti seitsemän vuoden sopimuksella.

Joukkueen sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline lyö tuoreessa, The Athleticille kirjoittamassaan artikkelissa jarruja turhan suurille odotuksille. Blue Jackets oli edistyneisiin tilastoihin peilaten viime kaudella onnekas kerättyään 81 pistettä.

– Edistyneiden tilastojen mukaan Blue Jacketsilla on erittäin kilpaillussa itäisessä konferenssissa ainoastaan kolmen prosentin mahdollisuus edetä pudotuspeleihin. Sijoittuminen alempaan kastiin on sen sijaan ennakkoon huomattavasti todennäköisempää. Mahdollisuudet 80 pisteen runkosarjaan ovat vain 37-prosenttiset. 55 prosentin todennäköisyydellä Columbus sijoittuu runkosarjassa viiden heikoimman joukkoon, toimittaja luettelee.

Portzline ei anna Gaudreaun hankinnalle liikaa painoarvoa, joskin toivoa on.

– Gaudreaun jälkeen on vaikea nähdä muun joukkueen tekevän juurikaan tuhojaan hyökkäyspäässä. Tilanne ei silti ole toivoton. Mitä vain voi tapahtua. Ainakin kausi kellarikerroksessa saattaa poikia hyvin nopean täyskäännöksen jo ensi kaudeksi.

– Muutamalla nousevalla talentilla on paljon annettavaa. Nykyinen tilanne vaikuttaa synkältä, mutta tulevaisuuden kannalta joukkueessa on paljon potentiaalia yhdistettynä Gaudreaun tuloon.

The Athletic ennakoi Blue Jacketsille 77 pisteen kautta, mikä ei tulisi riittämään paikkaan kevään pudotuspeleissä.