Patrik Laine asteli Pohjois-Amerikassa median eteen ilmeisen hyvätuulisena. 24-vuotiaalta hyökkääjältä kysyttiin NHL:n nettisivujen mukaan, että onko hän uransa parhaassa kunnossa.

– Sanoisin niin.

Yksi syy tähän voi olla kesällä kirjoitettu pahvi, joka pitää miehen Columbuksessa kauden 2025-26 loppuun asti.

– Toivottavasti voin nyt rentoutua, enkä siis meinaa huonolla tavalla. Tarkoitan, että pelaamalla rennommin ottein ja tekemällä töitä kovemmin.

Suomalaisen mieltä voisi keventää kenties sekin seikka, että Columbuksen yksi uusista hankinnoista on Johnny Gaudreau. Hän iski viime kaudella Calgary Flamesissa kaikkiaan 94 pelissä peräti 129 pistettä (43+86).

– Hän on luultavasti paras hyökkäävä tyyppi, jonka kanssa olen koskaan saanut pelata. Enkä halua loukata nyt heitä, keiden kanssa olen pelannut.

– Tämän pitäisi tuoda minussa esiin parhaat puoleni. Uskoakseni voimme hyödyntää toisiamme.

Maalimäärästä Laine ei kuulemma puhunut sen kummemmin. Numeroita mielessä enemmän on se, että hän kykenisi olemaan parempi kuin viime kaudella.

Suomalaistykki iski viime kaudella 56 pelissä 56 pistettä lukemin 26+30. Uran paras NHL:n runkosarjakausi on tuonut peräti 44 maalia – ja pudotuspelit huomioiden 49 osumaa. Kyseessä on sesonki 2017-18 Winnipeg Jetsin väreissä.