Pelicansin maskotti Pekko Pelikaani kohahdutti lauantaisessa ottelussa Ilvestä vastaan. Hän meni vastustajan kannattajakatsomoon heiluttamaan Pelicans-lippua. Maskotti talutettiin tilanteesta pois järjestysmiesten toimesta.

Pelicans on ottanut kantaa Pekon tempaukseen. Seuran tiedotteen mukaan maskotille on pidetty puhuttelu.

– Pekko Pelikaani on käyttäytynyt epäurheilijamaisesti heiluttaessaan lippua Ilveskannattajien edessä selkä kaukaloon päin. Asia on käyty läpi yhdessä Pekon kanssa. Rakentavan palautekeskustelun seurauksena Pekko on jatkossa tietoinen siitä, missä ja miten kannatuslippua saa heiluttaa, jotta se pysyy hyvän maun rajoissa, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

– Pekolta voidaan odottaa veijarimaista kujeilua ja energistä temppuilua jatkossakin. Pekon tärkein tehtävä on luoda yleisölle hyvää fiilistä ja iloista mieltä, sanoo Pöyhönen.