Kaksi edelliskautta Pohjois-Amerikan kaukaloissa kiekkoillut suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen siirtyi täksi kaudeksi Sveitsin pääsarjaan EHC Klotenin joukkueeseen. Taiturimaisen hyökkääjän alkukausi on ollut kuitenkin odotuksiin nähden erittäin hankala.

24-vuotias Ruotsalainen on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua. Niissä hän on merkkauttanut ainoastaan tehopisteet 0+3 eli maalitilikin on edelleen avaamatta. Lisäksi Ruotsalaisen tehotilasto näyttää karua lukemaa -9, joka on yksi koko sarjan heikoimmista lukemista.

Selvää on, että Ruotsalaiselta vaaditaan ulkomaalaisvahvistuksena paljon enemmän, mitä hän on tähän mennessä onnistunut tarjoamaan. Mies on päässyt pelaamaan valtaosan alkukauden otteluista Klotenin ykkösketjussa. Hyökkääjän potentiaali on tiedossa, nimittäin hän on tehnyt urallaan kovaa jälkeä AHL:ssä, Liigassa ja Leijonissa.

Myöskin Klotenin alkukausi kokonaisuudessaan on ollut vaikea. Joukkue on voittanut 11 ottelustaan vain kaksi ja kerännyt kahdeksan pistettä. Se on parhaillaan koko sarjan jumbona.