Kasperi Kapasen NHL-runkosarja on lähtenyt umpisurkeasti käyntiin. Pittsburgh Penguinsin 26-vuotias suomalaistaituri on tehnyt tällä kaudella 11 ottelussa vain yhden maalin ja viisi tehopistettä.

Kapanen on valunut vaisujen esitystensä myötä Penguinsissa kolmosketjun mieheksi, jolle ei tarjota edes ylivoima-aikaa. Suomalainen kellotti torstaina Buffalo Sabresia vastaan peliaikaa vaatimattomat kahdeksan minuuttia ja 29 sekuntia.

– Kapanen ei tehnyt eilen (Buffaloa vastaan) mitään kauheaa hyökkäyspäädyssä. Hänen olisi täytynyt koskea kiekkoon, jotta se olisi mahdollista, The Athletic -sivuston Penguinsin asiantuntija Josh Yohe kritisoi suomalaista kolumnissaan.

Yohe näkee, että Kapaselle jatkosopimuksen tarjoaminen oli iso virhe Penguinsilta. Kapanen allekirjoitti viime kesänä kaksivuotisen ja 3,2 miljoonan dollarin palkalla varustetun sopimuksen.

– Kapanen on tehnyt nyt kolme maalia edellisessä 50 ottelussaan. Kolme. Se, että hänelle annettiin kesällä edes jonkinlainen sopimus – puhumattakaan kaksivuotisesta sopimuksesta – oli hämmästyttävää jo silloin, ja niin on myös nyt. Mikä kadonnut jääkiekkoilija hän onkaan, Yohe latasi.