Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt KalPan ruotsalaispuolustaja Anton Karlssonille kuuden ottelun pelikiellon.

Pelikielto juontaa juurensa perjantain Kärpät-KalPa-otteluun. Karlsson taklasi Kärppien Arttu Hyryä oman maalinsa takana. Karlsson ajettiin tilanteen jälkeen ottelusta suihkun puolelle päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.

– Tilanteessa on sallittu kovat taklaukset, mutta taklauksen tulee kohdistua pelaajan vartaloon. Koska Karlssonin taklauksen voima kohdistuu kuitenkin lähes pelkästään päähän, kurinpitodelegaatio toteaa, että Karlsson on edellä kuvatulla taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, kurinpitodelegaation päätöksessä todetaan.

Karlsson määrättiin väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi jo lauantaina, jolloin KalPa kohtasi Kärpät toistamiseen. Näin ollen Karlssonille jää viisi ottelua tuomiota kärsittäväksi.

Karlsson on pelannut tällä kaudella 16 ottelua Liigassa tehopistein 0+2.

Näet videon Karlssonin taklauksesta alta tai täältä.