Maajoukkuekausi 2022-23 pyörähtää todenteolla käyntiin tällä viikolla, kun perinteinen Karjala-turnaus järjestetään Turussa 10.-13. marraskuuta.

Mitkä maat pelaavat Karjala-turnauksessa?

Tällä kaudella turnauksessa pelaavat Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi. Sveitsi on korvannut Euro Hockey Tourilla Venäjän, joka on suljettu myös kaikista arvokisoista.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Sveitsi on mukana Karjala-turnauksessa.

Voit tutustua kaikkien maiden kokoonpanoihin täällä.

Milloin ottelut pelataan ja missä?

Karjala-turnaus järjestetään yhtä ottelua lukuunottamatta Gatorade Centerissä, Turussa, 10.-13. marraskuuta. Ainoastaan Tshekki–Ruotsi pelataan Budvar Arenalla, Tshekissä.

Turnauksen pelipäivät ovat torstai, lauantai ja sunnuntai. Leijonat kohtaa torstaina Sveitsin, lauantaina Tshekin ja sunnuntaina perinteisessä isänpäivän ottelussa Ruotsin.

Voit tutustua otteluiden aikatauluihin tarkemmin täällä.

Televisiointi

Suomen ottelut näkyvät suorina lähetyksinä TV5-kanavan ja suoratoistopalvelu discovery+:n kautta. Discovery+ Sport -paketin avulla näet myös kaikki muut turnauksen ottelut. Paketti maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.

Leijonien otteluissa selostajana toimii Oskari Saari ja kommentaattorina Ismo Lehkonen. Muissa otteluissa ääneen pääsee Nuutti Vihtilä.

Mistä voi ostaa lippuja?

Karjala-turnaukseen lippuja myy Lippu.fi. Lippujen hinnat ovat lapsilta alkaen neljä euroa ja aikuisilta alkaen kahdeksan euroa.

Lippujen hinnat Suomen peleihin Karjala-turnauksessa:

  • Istumapaikat, aikuiset = alkaen 19 euroa
  • Istumapaikat, lapset = alkaen 8 euroa
  • Seisomakatomo, aikuiset = 8 euroa
  • Seisomakatsomo, lapset = 4 euroa
  • Pyörätuoli + avustaja = 19 euroa
  • Anniskelukatsomo = 29 euroa
  • Gigantti Klubi = 39 euroa

Mikä on Karjala-turnaus?

Karjala-turnaus on osa neljässä eri maassa järjestettävää Euro Hockey Touria. Turnaus on järjestetty vuodesta 1995 alkaen. Turnaus on nimetty pääsponsori Karjala-oluen mukaan.

Karjala-turnauksessa pelaavat nykyisin Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi. Turnauksen aiempia osallistujamaita ovat muun muassa Ranska ja Venäjä.

Karjala-turnauksen menestynein maa on Suomi, joka on juhlinut voittoa peräti 12 kertaa. Eniten mitalisijoituksia on Venäjällä, joka on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon 24 kertaa. Leijonilla mitalisijoituksia on 23.

Karjala-turnaus – FAQ
Missä Karjala-turnaus pelataan?
Mistä Karjala-turnaus näkyy tv:stä?