Eläinoikeusjärjestö Oikeutta eläimille on laukonut kovia syytöksiä Teemu Selännettä kohtaan. Syytökset koskevat Selänteen jakamaa videota suojelukoiraharjoituksista.

– Viime vuonna toimme julkisuuteen suojelukoiraharjiotuksissa tapahtuvan väkivallan koiria kohtaan. Ikävä nähdä, että Teemu Selänne promoaa instassa tällaista toimintaa. Stoorissa epäpätevä maalimies kaatuu koiran päälle ja koiraa kuristetaan. Koiralla on kaulassaan sähköpanta, Oikeutta eläimille kirjoittaa Twitterissä kuvakaappausten kera.

Selänne vastasi syytöksiin jakamalla oman puolensa tarinasta.

– Ihan tiedoksi vaan, että tämä koirademonstraatio, mistä puhut, on minun ja minun kaverini hyväntekeväisyysgolfturnauksesta, josta varat menevät sotakoirien ja poliisikoirien uran jälkeiseen elämään, Selänne kertoo.

– Aloitimme neljä vuotta siten, kun kuulimme, että Afganistanista ja Irakista tulee noin 60-100 koiraa takaisin ja jos he eivät löydä uutta kotia kolmen kuukauden aikana, heidät tuomitaan lopetettaviksi. Kauhuissani rupesimme miettimään, miten voisimme auttaa näitä sankareita, että he voisivat saada arvoisensa loppuelämän.

Vuosien varrella hyväntekeväisyyteen on kerätty suuria summia.

– 4 vuoden aikana olemme keränneet n. 700 000 dollaria näitten sankareiden pelastamiseen. Näistä koirista usea on löytänyt jo uuden kodin, mutta ne, jotka eivät löydä tai eivät sopeudu perhe-elämään, tulevat elämään loppuelämän hienoissa olosuhteissa. Teksasissa asuva Mike Rietland, vanha USA:n armeijan Navy Seal, lupasi ottaa kaikki koirat, jotka eivät löydä uutta kotia omalle maatilallensa, missä nämä koirat saavat loppuelämäänsä kodin, kunhan kaikki kulut hoidetaan. Se, että yrität kertoa, että minä promoon väkivaltaista koirien käsittelyä on täysin virheellistä tietoa.

Voit katsoa kuvat videosta alta.