NHL:ään ja sen Philadelphia Flyersiin vuonna 2021 toisella kierroksella numerolla 46 varattu Samu Tuomaala on ollut syksyllä aikamoinen kiekkokiertolainen. Nyt hän pelaa Mestiksen Ketterässä, ja tehokkaasti pelaakin.

Perjantaina kauden toisessa Ketterä-matsissa 19-vuotias Tuomaala iski kolme maalia keuruulaista KeuPa HT:ta vastaan. Kypärätemppu nosti imatralaisväreissä saldon jo viiteen (5+0) – siis kahdessa pelissä.

Tuomaalan toisessa ja kolmannessa erässä iskemä kypärätemppu ja sen tuoma 5-2-johto ei kuitenkaan lopulta riittänyt monen yllätykseksi voittoon.

Ketterä johti vielä viitisen minuuttia ennen loppua, mutta KeuPa iski sensaatiomaisella kirillä. Se takoi vain 44 sekunnin sisällä toisistaan kolme maalia, ja lopulta keuruulaisvieras painoi 5-6-voittoon voittomaalikisan päätteeksi.

Ketterän lisäksi Tuomaala on pelannut tällä kaudella Mestistä myös Heinolan Peliitoissa. Siellä saldoksi muodostui kahdessa pelissä 1+1=2.

Liigan Jukureissa tehoja ei kahdeksassa ottelussa ole syntynyt, U20 SM-sarjan Jukureissa tehot ovat kymmenen pelin jälkeen 2+3=5.