Jesse Puljujärven NHL-kausi on ollut miehelle sekä tämän faneille järisyttävä pettymys.

Viime kaudella 65 peliin tehot 14+22=36 iskenyt Edmonton Oilersin hyökkääjä on onnistunut kuluvan kauden 27 ottelussa iskemään vasta yhden maalin. Tehojen pudotus varsinkin viime kauden alkuun verrattuna on huima. Puljujärvi ottaakin tilanteeseensa suorasanaisesti kantaa Ylen haastattelussa.

– Minä nyt haen sitä, millainen pelaaja loppujen lopuksi olisin, kun en tunnu sopivan täällä oikein mihinkään, ”Pulju” myöntää.

Edes ajoittainen pelipaikka maailman parhaana pelaajana pidetyn Connor McDavidin rinnalla ei ole tuonut tulosta, minkä myötä Puljujärvi on löytänyt itsensä usein kolmosketjusta.

– Hänen vierellään sitä tulosta pitäisi tulla. Olen minä sitä paljon miettinyt, miksi tehoja ei nyt tule. Aiemmin tuli ja nyt kuitenkin olen vanhempi, kokeneempi ja varmasti parempi pelaaja kuin silloin. Moni on saanut siinä pelata, mutta ehkä minulla ei sitten vain riitä siihen rooliin, Puljujärvi pyörittelee.

Entisestä kärkivarauksesta odotettiin vuosien ajan kärkiketjujen pistemiestä NHL:ään. Puljujärven mukaan odotuksia ja roolia taalajäillä onkin syytä tarkistaa.

– Totta kai minä siihen ratkaisijan rooliin edelleen haluan. Sellainen pelaaja haluan olla, mutta nyt näyttää siltä, ettei minusta ole siihen rooliin NHL:ssä. Ehkä sitten jossakin toisessa sarjassa on.

Puljujärvi on saanut urallaan paljon kritiikkiä peliälyn puutteesta. Raameista tai jalkanopeudesta asia ei jää kiinni. Seuranvaihto olisikin varmasti asia, jonka suomalainen ottaisi vastaan ilomielin.