Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on pidetty tasoltaan yleisesti vuoden kenties kovimpana arvoturnauksena, joten tällä hetkellä tuntuu, että piskuinen Itävallan joukkue on mukana täysin väärässä sarjassa.

Piskuinen maa hävisi Kanadan kisoissa ensiksi Ruotsille 0-11 ja viime yönä Tshekille 0-9, joten maaliero on nyt karmea 0-20.

Tshekki voitti keskiviikon vastaisena yönä laukaukset 47-9, ja esimerkiksi sekä toisen että kolmannen erän kudit kirjattiin tilastoihin luvuin 18-3. Tshekin ykkössentteri Matyas Sapovaliv syötteli matsissa neljä maalia.

– Puhumme keskittymisestä hyviin asioihin. Tietysti häviäminen maalein 0-11 ja 0-9 on vaikeaa, mutta ehkä Tshekki-pelin kolmannesta erästä on hyvä lähteä rakentamaan. Blokkasimme laukauksia ja pelasimme tunteella, itävaltalaispelaaja Vinzenz Rohler sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Emme halunneet luovuttaa. Yritämme olla pelkäämättä sen sijaan, että keskittyisimme vastustajiimme.

Tshekki on A-lohkon kärki ennen Ruotsia, Saksaa ja Kandaa ja Itävaltaa. Viimeisenä mainitun maan karu maaliero rumenee todennäköisesti ainakin Kanadaa vastaan, mutta samalla Saksa on maa, jonka Itävalta voisi periaattessa ehkä voittaa ja edetä jopa jatkopeleihin.