Kanadassa pelattavissa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa avauspelin yllättäen Tshekille maalein 2-5 hävinnyt turnauksen isäntämaa ryhdistäytyi torstain vastaisena yönä, kun se tuhosi Saksan jäänrakoon maalein 11-2.

NHL:ään ensi vuonna luultavasti ykkösenä varattava vasta 17-vuotias suurlupaus Connor Bedard mätti pelissä uskomattomat tehot 3+4. Seitsemän pinnan suoritus nosti hyökkääjän turnauksen pistepörssin ylivoimaiseen johtoon lukemin 4+4=8.

Turnaus on WHL:ää Regina Patsissa pelaavalle Bedardille toinen, ja syksyn kisoissa hän iski tuon täysin saman saldon 4+4.

– Olimme nälkäisiä ja halusimme toipua ensimmäisestä pelistä. Olimme sen jälkeen aika järkyttyneitä. Pelasimme kokonaisuudessaan hyvän ottelun, Bedard sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

StatsCentre-niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että Bedardin tehot ovat historiallista luokkaa. Kanukki on tehnyt pisteitä Kanadan paidassa kolmanneksi eniten kautta historian 16-17-vuotiaana. Edellä ovat vain 21 pinnan Eric Lindros ja 17 pistettä nakuttanut Wayne Gretzky.

Bedard jätti taakseen esimerkiksi Connor McDavidinSidney Crosbyn ja Mario Lemieuxin.

Lisäksi seitsemän pinnaa on jaetusti eniten yhteen peliin Kanadan paidassa. Edellisen kerran seitsemään pisteeseen on kyennyt Gabriel Bourque Latviaa vastaan 12 vuotta sitten.

StatsCentre

@StatsCentre
(On a related note) Most points posted by a #TeamCanada player in a single #WorldJuniors game:
7- Bedard earlier on tonight
7- Dave Andreychuk (1983 WJC against Norway)
7- Brenden Morrow (1999 vs Kazakhstan)
7- Mike Cammalleri (2002 vs France)
7- Gabriel Bourque (2010 vs Latvia)

StatsCentre

@StatsCentre
Most career points in the #WorldJuniors by a player with #TeamCanada from ages 16-17:
21- Eric Lindros
17- Wayne Gretzky
16- Connor Bedard (Via registering 3 goals and 4 assists tonight in a game his team won 11-2 vs Germany)
15- Connor McDavid
14- Sidney Crosby
10- Mario Lemieux