Kanada marssi nuorten MM-kisojen finaaliin. Joukkue kaatoi Yhdysvallat välierässä maalein 6-2.

Yhdysvallat aloitti ottelun vahvasti ja paukutti kaksi maalia ensimmäisen erän alussa. Kanada tuli tasoihin toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja meni sen jälkeen menojaan.

Ottelun tuomaritoiminta herätti paljon keskustelua. Yhdysvalloilta hylättiin ensin 3-3 tasoitusmaali ja sitten vielä 3-4 kavennusmaali. Kumpikin hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Ensimmäisessä hylätyssä maalissa yhdysvaltalaispelaajan ja Kanadan maalivahdin välillä oli todella pieni kontakti. Sen kuitenkin katsottiin häirinneen maalivahdin sivuttaisliikettä. Toisessa maalissa puolestaan jenkkipelaaja runnoi kiekon lähietäisyydeltä sisään.

– Sanoisin, että olen aika turhautunut kahteen hylättyyn maaliin, mutta en kommentoi asiaa. En kommentoi tuomaritoimintaa muuten kuin, että meillä on 18- ja 19-vuotiaita nuoria tässä ympäristössä ja kaksi otetaan pois. Se on iso osa peliä, tietenkin, Yhdysvaltojen päävalmentaja Rand Pecknold kommentoi ottelun jälkeen.

Hylätyt maalit herättivät paljon keskustelua. Toisten mielestä tuomiot menivät aivan oikein, toiset syyttivät tuomareita kotijoukkue Kanadan suosimisesta.

Voit katsoa hylätyt osumat alta.

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
This was ruled goalie interference, no goal…

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
ANOTHER GOALIE INTERFERENCE