Ruotsi ja Yhdysvallat päättivät urakkansa Kanadassa yöllä huipentuvissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa käsittämättömällä tavalla.

Maat kohtasivat pronssiottelussa, jonka Yhdysvallat voitti eeppisen sirkuksen päätteeksi jatkoerässä maalein 8-7.

Ottelu oli yhtä vuoristorataa. Avauserä meni USA:lle 0-1, mutta toisen Ruotsi vei hurjin luvuin 5-4. Päätöserän maalit kirjattiin tilastoihin 2-2.

Avauserän dramaattisen hetki oli ruotsalaishyökkääjä Fabian Lysellin saama ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta. Toisessa erässä draamaa tarjosi – yllätys yllätys – kireillään Ruotsi. Se nousi kahdesti kahden maalin takaa rinnalle, muttei koskaan tuon erän aikana ohi.

Päätöserään Yhdysvallat vaihtoi maalivahtia, kun tolppien väliin tuli Trey Augustinen tilalle Kaidan Mbereko.

USA:n Rutger McGroarty ja Logan Cooleyn olivat näkyviä saldolla 1+2. Ensiksi mainittu iski 6-7-johtomaalin ylivoimalla ajassa 58.23. Tähtipaitojen tehokkain oli jatkoerässä voittomaalin iskenyt ja sillä kypärätempun täydentänyt Chaz Lucius.

Ruotsin tehomies oli saldon 2+1 iskenyt Filip Bystedt, joka löi pelin tasoihin 22 sekuntia ennen päätöserän loppua ilman maalivahtia.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Rutger McGroarty kauhoo kiekon sisään!!

USA johtaa 7-6, kun peliä on jäljellä vajaat 2 minuuttia!

#U20fi

MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU?!

BYSTEDT TASOITTAA! 21 SEKUNTIA JÄLJELLÄ! 7-7!

#U20fi

YHDYSVALLAT VOITTAA PRONSSIA!

Aivan mieletön ottelu ja sen arvoinen lopetus; Chaz Lucius tekee illan kolmannen maalinsa ja ratkaisee pelin jatkoajalla!

#U20fi

MM-kisat päättyvät loppiaisen vastaisena yönä Tshekin ja Kanadan välillä pelattavaan finaaliin.