TPS:stä niukkaan 2-1-voittoon venynyt Sport oli lähdellä tehdä todella erikoista historiaa jääkiekkoliigassa perjantaina. Se lähti illan matsiin allaan peräti neljä ylitöihin venynyttä ottelua.

Ensiksi KalPa ja Ilves olivat vuoden alussa parempia voittomaalikisoissa, mutta näiden tappioiden jälkeen Sport voitti itse kaksi ottelua putkeen niin ikään voittomaalikisassa.

Varsinaisen peliajan tasapeli oli lähellä perjantainakin. Sport iski turkulaisvierasta toisen osumansa, eli voittomaalin vasta ajassa 59.54 Axel Holmströmin toimesta ylivoimalla.

Liigadata-niminen Twitter-tili kertoi, että viides peräkkäinen varsinaisen peliajan tasapeli olisi sivunnut liigaennätystä. Ennätys olisi ollut myös aikanaan viides peräkkäinen voittomaalikisa.

#liigadata

@smliigadata

#liigadata

@smliigadata
#VaasanSport voittomaali ajassa 59:54 on kauden myöhäisin varsinaisen peliajan voittomaali. Tällä kaudella vierasjoukkueet eivät ole kolme viimeisen peliminuutin aikana menneet johtoon.
Liigan ennätystä sivuava viides peräkkäinen tasapeli oli vain kuuden sekunnin päässä.

#liigadata

@smliigadata
Nähdäänköhän tänäänkin Vaasassa voittomaalikilpailu. Viides peräkkäinen olisi Liigan ennätys. #VaasanSport:in kuudesta edellisestä ottelusta viisi on ratkennut rankkareilla, 10 ottelusta vain kolme päättynyt varsinaisella peliajalla.

Saman lähteen mukaan johtomaali ja samalla voittomaali oli kauden myöhäisin. Ennen perjantaina myöhäisimmästä johtomaalista oli vastannut Pelicans (59.51) myös TPS:ää vastaan.

Perjantain muissa otteluissa HIFK kellisti HPK:n 4-1, Lukko taivutti JYPin nurin osumin 2-1, Pelicans löi KooKoon 3-1 ja Ässät kellisti taas Tapparan – nyt 4-2.