Florida Panthersin Aleksander Barkov valmistautuu parhaillaan NHL:n tähdistöviikonloppuun, joka on luvassa tulevana viikonloppuna. Tapahtuma pidetään Floridassa Panthersin kotiareenalla.

Barkov osallistuu NHL:n tähdistötapahtumaan toista kertaa urallaan. Ensimmäisen kerran hän oli mukana vuonna 2018. Tämän vuoden joukkueeseen häntä ei valittu alun perin mukaan, mutta hän pääsi joukkueeseen, kun Auston Matthews joutuu jäämään sivuun tapahtumasta.

Nykyisistä NHL:n suomalaispelaajista Barkov kuuluu eturivin tähtipelaajiin. NHL:n suomenkielisille verkkosivuille hän puolestaan antoi näkemyksensä NHL:n kaikkien aikojen suomalaiskentällisestä.

Hyökkäykseen kuuluisivat Teemu Selänne, Jari Kurri sekä Olli Jokinen, pakistosta löytyisivät Kimmo Timonen ja Teppo Numminen, ja maalille hän valitsi kaksi nimeä, koska yhden valitseminen oli haastavaa: Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

– Meillä on ollut historian aikana monia hyviä maalivahteja. Pakko valita kaksi, joista toinen voi istua penkillä. Ehkä Rask saa aloittaa, Barkov pohti.

Jokista voidaan pitää Barkovin valinnoista kentien yllättävimpänä.

– Valitsen Jokisen mukaan eräänlaisena tuhkimotarinana. Hän on mielestäni aliarvostettu pelaaja. Hänet näkee edelleen kotihallissamme jokaisella seinällä, Barkov sanoo.

Lisäksi Barkov luetteli suomalaisten aktiivipelaajien tähdistökentällisen. Sen muodostivat hyökkääjät Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Roope Hintz, puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä maalivahti Juuse Saros.

– Olemme onnekkaita, että meidän ei tarvitse pelata Sarosta vastaan kovin montaa kertaa kauden aikana. Hän ei ole kovin isokokoinen maalivahti, mutta liikkuu ja lukee peliä hyvin, Barkov kehaisi.