Porin Ässien voittomarssi katkesi jääkiekkoliigassa lauantaina, kun HPK haki pisteet Porista maalein 1-4.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserässä, kun hämeenlinnalaisjoukkueen kirkkain tähti Michael Joly pisti kummallisen rankkarin ohi Ässien vahti Niklas Rubinin.

Näytti, että Jere Henrikssonin hankkimassa ja Jolyn ampumassa rankkarissa oli useampi yritys, kuten C Moren selostaja Julius Sorjonenkin huvittuneen oloisena veisteli. Samalla, kenties juuri tämän takia Rubin poltti päreensä saaden käytösrangaistuksen.

– Ei voi millään hyväksyä, vaikka katsoisi minkälaisten lasien läpi. Kiekko karkaa, Rubin tökkää siihen, Sorjonen pohti ensiksi.

– Jaa-a. Osuuko Rubin siihen ollenkaan, vai onko se tietynlaista huitomista. Pelaaja ei saa tehdä kahta yritystä. Kaksi kertaa laukoessa se hylätään.

Rubin näytti hidasteiden perusteella osuvan kiekkoon, kuten Sorjonenkin sanoi.

No, lopulta maali hyväksyttiin. Kahden minuutin jäähyn saanut Ässien vahti Rubin pisti oman mailansa päreiksi, porilaisluotsi Karri Kivi kyseli luotsien päätöksen perään välittömästi.

Hän vaikutti pelin jälkeen Liigan nettisivujen lehdistötilaisuudessa suhteellisen rauhalliselta, vaikka tilanne todella ristiriitainen olikin.

– Varmaan kyse oli siitä, mistä Rubin hermostui. Jos kiekko osui mailaan, se (tilanne) olisi käsittääkseni ohi. En ole nähnyt sitä, että osuiko vai ei, porilaisluotsi Kivi tuumi.

– En katsonut maalia hirveän tarkasti. En osaa sanoa, Kerhon Jarno Pikkarainen sanoi.