JYPin kanssa tiistaina sopimuksensa purkaneen kanadalaispuolustajan Josh Tevesin, 27, ei tarvinnut olla pitkään työttömänä.

Sveitsiläinen huippuseura SC Bern tiedotti tiistai-iltana tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen Tevesin kanssa.

– Olemme seuranneet Tevesiä muutamia viikkoja. Hän sopii profiiliimme ja olemme iloisia, että löysimme yhteisen ratkaisun pelaajan ja JYPin kanssa. Josh tuo meille leveyttä puolustukseen ja lisää vaihtoehtoja valmentaja Toni Söderholmille, Bernin urheilutoimenjohtaja Andrew Ebbett kommentoi tiedotteessa.

Tevesin peliesitykset eivät lopulta vastanneet Liigan sarjataulukossa 14. sijalla majailevan JYPin korkeaa vaatimustasoa. AHL:stä hommattu kanadalainen teki Liigassa 48 ottelussa tehopisteet 3+7=10.

– Perimmäinen syy sopimuksen purkamiselle on se, että vahvojen harjoituspelien jälkeen rooli jäi ajateltua pienemmäksi, eikä hän täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen kriteereitä. Sopimuksen purku hyödyttää molempia osapuolia, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoi tänään tiedotteessa.