Vaasan Sport on ilmoittanut julkisesti käynnistävänsä tyhjennysmyynnin ennen keskiviikkona 15.2.2023 klo 23:59 päättyvää pelaajasiirtojen takarajaa.

Sport yrittää keventää palkkakustannuksiaan loppukaudeksi. Vaasalaisseuran tavoitteena on kaupata ja vuokrata kärkipelaajia muualle.

– Pudotuspeleistä ulos jääminen toisena kautena peräkkäin on sekä erittäin harmillista, että kallista. Näillä säästötoimenpiteillä saamme paikattua ainakin osan puuttuvista ottelutuotoistamme. Liiga on ollut tänä kautena historiallisen kovatasoinen, ja vaikka joukkue on pelannut hetkittäin erittäin hyvää kiekkoa, se ei ole riittänyt, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén taustoitti.

Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen paljasti samalla, että seura lähtee toteuttamaan joulukuussa sovittua pitkäkestoista strategiaansa uuden urheilujohtajan alaisuudessa. Urheilujohtaja on palkattu ja henkilö julkaistaan lähitulevaisuudessa.

– Urheilullinen tulos harmittaa ja vaikuttaa myös seuran talouteen. Tämän lisäksi koronavuodet iskivät Vaasan Sportin liiketoimintaan erittäin huonoon aikaan. Uuden areenan piti olla uuden alku, mutta koronasta alkoikin rajoitusten aika – saimme kaikki investointikustannukset syliimme, mutta uuden areenan uutisarvo ja tulovirrat jäivät tulematta. Olemme kipuilleet tämän kanssa, ja nyt uskon, että osakeanti ja yllä mainitut säästötoimenpiteet tasapainottavat tilanteen ja antavat meille mahdollisuuden panostaa tulevaan, Hiltunen perusteli.

– Tämän hetken pettymyksestä huolimatta uskomme, että joukkue pystyy loppukauden otteluissakin tarjoamaan kiinnostavia kiekkohetkiä, koska kärkipelaajista luopuminen avaa paikkoja muun muassa meidän nuorille pelaajillemme, ja antaa heille myös arvokasta liigakokemusta, Hiltunen päätti.