Ässät on vahvistanut maalivahtiosastoaan, kun Niklas Rubin on loukkaantunut. Cody Porter, 25, siirtyy patapaitaan loppukauden mittaisella sopimuksella.

Alkukauden kanadalaisvahti on pelannut Mestistä RoKissa. 21 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa on ollut 92,2.

– Meidän maalivahtimme Niklas Rubin ja Rasmus Korhonen ovat tehneet erinomaista työtä tällä kaudella. Rubinin loukkaantuminen pakotti meidät reagoimaan, sillä meillä on edessä otteluruuhka ja taistelu runkosarjan sijoituksista käy kuumana, kertoo Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

– Kun Rubinin loukkaantumisen tilannekuva alkoi selviämään totesimme, että tarvitsemme vahvistusta seuraaville viikoille ja reserviin. Tällä ratkaisulla autamme myös U20-joukkuettamme taistelemaan pudotuspelipakasta.

Porter saadaan Poriin pikaisella aikataululla.

– Cody on hyvä kilpailemaan ja hän halusi ottaa haasteen vastaan päästä pelaamaan Liigassa. Hän on hyvän kokoinen maalivahti ja sulava liikkumaan. Oli tärkeää saada Cody heti maanantaina joukkueen vahvuuteen mukaan ja näin ollen hän pääsee tolppien välistä tutustumaan joukkueen tapaan puolustaa ja pelata, jolloin pelipaita päällä toimiminen helpottuu, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kommentoi.

LUE MYÖS: Kärpät naarasi suomalaislupauksen AHL:stä! Samalla ovi käy myös toiseen suuntaan