The Athletic listasi pelaajia, joilla voisi olla mahdollisuus pelata tulevaisuudessa NHL:ssä. Yksi listan nimistä oli Liigastakin tuttu pistelinko, tshekkihyökkääjä Jiri Smejkal.

26-vuotiaalla Smejkalilla on käynnissä vahva kausi Ruotsin SHL:ssä. Hän on mättänyt IK Oskarshamnin riveissä 45 otteluun komeat tehopisteet 23+18=41. Smejkalin sopimus joukkueen kanssa kattaa myöskin ensi kauden.

– Smejkal on 26-vuotiaana jo hieman vanhempi pelaaja, mutta hänellä on käynnissä iso vuosi Ruotsissa ja hän on ollut merkittävä osa Tshekin maajoukkuetta pelattuaan siellä olympialaisissa ja MM-kisoissa. Hän on iso ja vahva laitahyökkääjä varustettuna hyvillä taidoilla. Hänen luistelunsa on ihan ok. Se, että tekeekö hän maaleja Pohjois-Amerikassa, on kysymysmerkki, mutta hänen tyylinsä tarjoaa hänelle todellisen mahdollisuuden pelata NHL-pelejä, kirjoittaa The Athleticin toimittaja Corey Pronman.

Smejkalilla ei ole NHL-varausta. Hän on pelannut urallaan kaksi kautta Pohjois-Amerikassa. Tuolloin hänet nähtiin juniorisarja WHL:ssä.

Viime kaudella Smejkal esiintyi edukseen Liigassa Pelicansin paidassa. Hän takoi 44 otteluun tehopisteet 25+20=45. Sitä edellisellä kaudella hän pelasi puolestaan Tapparassa 48 ottelua pistein 9+17=26.

Smejkal on pelannut Tshekin paidassa kahdet edelliset MM-kisat sekä viime vuoden olympialaiset. Hän voitti MM-pronssia viime keväänä.