Kasperi Kapasen lähtö Pittsburgh Penguinsista toteutui viime viikolla Pensin heivattua suomalaishyökkääjän siirtolistalle, josta St. Louis Blues poimi miehen riveihinsä ilman siirtokorvausta.

Kapanen myöntää NHL:n kotisivuilla siirron tulleen kannaltaan täydelliseen aikaan.

– Rehellisesti sanottuna olen todella innoissani. Pittsburghissa homma ei toiminut, joten en voisi olla enempää innoissani siitä, että olen täällä, Kapanen lausui maanantaina ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

– Se on hyvä kysymys, miksi homma ei toiminut. Siihen ei ole yhtä vastausta, vaan kyse on monien asioiden summasta. Tarvitsin uuden alun uudessa joukkueessa. Nyt ensimmäinen päivä on takana, ja toivottavasti pystyn huomenna pelaamaan hyvin.

– Tällä kaudella en ole vastannut odotuksiin, mutta tiedän, mitä voin tuoda joukkueelleni. Nyt alkuun minun pitää osoittaa taas, että olen hyvä pelaaja, Kapanen muistuttaa.

Kapanen harjoitteli maanantaina Robert Thomasin ja Pavel Bushnevitshin rinnalla sekä sai vastuuta myös kakkosylivoimassa. Ainakaan näyttöpaikkojen puutteesta Kapasen uusi alku Bluesissa ei siis näyttäisi jäävän kiinni.