Kaapo Kakon edustama New York Rangers osoitti lyövänsä kaikki munat samaan koriin taistellakseen NHL:n mestaruudesta kevään pudotuspeleissä.

Rangers vastasi siirtotakarajan isoimmista hankinnoista. Supertähtikategoriaan kuuluvan Patrick Kanen sekä Vladimir Tarasenkon lisäksi hyökkäykseen hankittiin myös Tyler Motte.

Kakon kohdalla varsinkin Kanen ja Tarasenkon tulo tietää melkoista pudotusta peliaikaan. Ylivoimalla suomalaistaituria ei ole viime aikoina enää nähty lainkaan.

– Jotakin tämän suuntaista osasi odottaa, koska myös viime vuonna olimme aktiivisia. Kanesta oli huhuja, mutta Tarasenko ja Niko Mikkola tulivat itselle yllätyksenä. Toisaalta Tarasenkon jälkeen harva uskoi, että sieltä vielä Kanekin tulee. Ainakin paperilla nippu vahvistui, Kakko kommentoi vahvistuksia Yle Urheilulle.

Kakko myöntää, ettei näin suurien muutosten tekeminen tässä vaiheessa loppukautta välttämättä tapahdu kivuttomasti.

– Voihan siinä haastetta olla. Hyviä pelaajia on aina hieno saada, mutta samaan aikaan ketjut muuttuvat, ylivoimakoostumukset muuttuvat ja joku ei ehkä mahdu enää pelaamaan, Kakko muistuttaa.

Suomalaislaituri myöntää, ettei oman roolin kuihtuminen ole helppoa pääkopalle.

– Tietenkin tässä joutuu jumppaamaan oman mielen kanssa. Muutama äijä lisää ja viime pelissä en pelannut sekuntiakaan ylivoimalla. Pidän kuitenkin itseäni edelleen ylivoimapelaajana. Toisaalta en minä tältä osin enää loppukautta mieti. Jos ylivoima toimii, minulle on ihan sama, olenko siellä vai en, Kakko väittää.

Rangers on viimeistään siirtotakarajahankintojensa myötä noussut yhdeksi kivikovan itäisen konferenssin suurimmista mestarisuosikeista. Kakon kannalta mahdollisuus taistella mestaruudesta kuitannee ison osan vastuun pienenemisestä syntyvästä harmituksesta.