HIFK:n puolustaja Otto Salin (artikkelikuvassa) sekä hyökkääjä Kasper Halttunen siirtyvät Mestikseen Kiekko-Vantaan riveihin toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla. Kaksikko kuuluu Liiga-seurojen nimeämälle nuorten pelaajien listalle, minkä vuoksi he ovat oikeutettuja siirtymään Vantaalle. Salin ja Halttunen liittyvät joukkueeseen keskiviikkona.

– Iso kiitos HIFK:lle, että saimme Oton ja Kasperin auttamaan meitä Vantaalle. Saatiin kaksi hyvää vahvistusta joukkueeseen. Katsoimme alkuviikosta pelaajatilannetta ja totesimme, että halusimme vahvistaa joukkuetta vielä nuorten pelaajien listalta ennen pudotuspelejä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo seuran tiedotteessa.

19-vuotias Salin on pelannut tällä kaudella HIFK:ssa 27 Liiga-ottelua tehopistein 2+6. Hän pelasi jo viime kaudella uransa kuusi ensimmäistä Liiga-ottelua pistein 0+1. Salin on Los Angeles Kingsin 5. kierroksen (#148) varaus viime kesältä.

– Ode on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja, joka pystyy voittamaan ja ohittamaan ensimmäisen vastustajan ja avaa peliä hyvin. Ode tykkää osallistua aktiivisesti hyökkäyspeliin. Uskon, että hän on meidän pakistoon erittäin hyvä lisä, Manninen sanoo.

17-vuotias Halttunen on pelannut tällä kaudella 27 Liiga-peliä pistein 0+1. Lisäksi hän pelasi HIFK:n U20-joukkueessa 18 runkosarjaottelua tehopistein 18+6=24 sekä kolme pudotuspeliä pisteittä. Halttunen varataan NHL:ään tulevana kesänä.

– Kasper on isokokoinen hyökkääjä, jolla on valtava maalintekopotentiaali. Hänellä on erinomainen laukaus. Kasper tuo meille mahdollisuuksia hyökkäyspäähän ja uhkaa ylivoimalle, Manninen kertoo.

Salin ja Halttunen voittivat molemmat MM-pronssia Pikkuleijonien mukana viime keväänä. Lisäksi Salin oli mukana Nuorten Leijonien MM-joukkueessa viime kisoissa.