NHL:n runkosarja vetelee jo viimeisiään. Pudotuspelien alkuun on enää kuukausi aikaa, mutta isoilta osin pudotuspelipaikat on ehditty jo jakaa.

Leijonien käyttöön MM-kotikisoihin vapautuu tukku todella mielenkiintoisia nimiä. Varmuudella pelinsä runkosarjaan päättävät Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks, Chicago Blackhawks, Anaheim Ducks, Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers, Arizona Coyotes, Vancouver Canucks ja St. Louis Blues.

Detroit Red Wingsillä, Ottawa Senatorsilla, Washington Capitalsilla ja Buffalo Sabresilla on puolestaan vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin. Nashville Predatorsin kohdalla pudotuspeleihin pääseminen on realistista mutta todella epätodennäköistä.

Nostamme tässä artikkelissa esiin näistä joukkueista peräisin olevat mahdolliset Leijonien NHL-vahvistukset pelipaikoittan. Emme huomioi pelaajia, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Maalivahdit

Leijonien käyttöön vapautuu tänä vuonna poikkeuksellisen paljon NHL-vahteja. Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen on ottanut ensiaskeleitaan ykkösvahtina NHL:ssä. Hänen torjuntaprosenttinsa on ollut kelvollinen 89,5 heikon Buffalon maalin suulla.

Ville Husso puolestaan siirtyi kesällä Detroit Red Wingsiin. Hän on ollut joukkueensa selvä ykkösvahti ja pelannut 49 ottelua torjuntaprosentilla 90,3.

Niin ikään Kaapo Kähkönen vaihtoi kesän aikana seuraa. Kausi San Jose Sharksin hutiloivan puolustuksen takana on ollut todella vaikea. Hän on pelannut 32 ottelua torjuntaprosentilla 87,9. Vuonna 2016 Kähkönen torjui Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen.

Nashvillesta puolestaan vapautuisi suomalaiskaksikko Juuse Saros ja Kevin Lankinen. Lankinen torjui Leijonat sensaatiomaisesti MM-kultaan vuonna 2019. Saros on puolestaan pelannut urallaan kolme MM-ottelua torjuntaprosentilla 100.

Kevin Lankinen oli Leijonien avainpelaajia vuoden 2019 MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Puolustajat

Leijonien nimekkäin puolustajavahvistus olisi Rasmus Ristolainen. Kausi Philadelphia Flyersissa on ollut vaikea, joten MM-kisat voisivat olla kaivattu piristys. Kauden 62 ottelussa Ristolainen on kerännyt uransa heikoimmat tehot 2+12=14.

Tehojen puolesta kovin pakkivahvistus olisi Arizona Coyotesin Juuso Välimäki. Hän siirtyi kesällä Arizona Coyotesiin ja on noussut aivan uudelle tasolle. Välimäki on pelannut 66 ottelua tehoin 3+28=31. Tehotilastokin on vain neljä pykälää miinuksella, mikä on kova suoritus umpisurkeassa Coyotesissa.

Buffalon Henri Jokiharju on ennenkin näyttänyt arvonsa maajoukkueessa. Hän on voittanut MM-kultaa sekä nuorissa että miehissä. Tällä kaudella luotettava puolustaja on kerännyt 47 ottelussa tehot 1+9=10.

Olli Määttä nähtiin MM-kisoiksi viimeksi keväällä 2021. Tällä kaudella hän on pelannut erinomaisesti Detroitissa ja kerännyt 64 ottelussa tehot 5+14=19.

Hyökkääjät

Patrik Laine kärsi alkukaudella loukkaantumisista, mutta tehoja on rapissut silti mukavaan tahtiin. Hän on iskenyt 54 matsiin tehot 22+28=50 ja päässyt kokeilemaan onneaan myös sentterinä. Tampereella pelaaminen on varmasti suuri houkutus Tappara-kasvatille.

Montrealin Joel Armia oli mukana viime kevään MM-kultaryhmässä. Laitahyökkääjä iski tuolloin kymmenessä MM-ottelussa tehot 5+3=8. Kuluva NHL-kausi on ollut taas todella vaikea. 37 ottelussa on syntynyt vain tehot 4+7=11.

Jesse Ylönen on toinen potentiaalinen Montrealin mies. Hän on murtautunut kesken kauden NHL:n vakiokokoonpanoon ja iskenyt 29 ottelussa tehot 5+7=12. 23-vuotias Ylönen on voittanut urallaan yhden nuorten maailmanmestaruuden.

Nashvillen Juuso Pärssinen pelaa niin ikää huikeaa tulokaskautta. Hän on noussut Predatorsin ykkössentteriksi ja iskenyt 45 NHL-matsissa tehot 5+18=23.

Kasperi Kapanen vaihtoi maisemaa kesken kauden, kun Pittsburgh Penguins heitti hänet siirtolistalle. Ura St. Louis Bluesissa on alkanut vahvasti, ja hän on iskenyt kymmenessä ottelussa tehot 4+2=6. MM-kisoissa Kapanen nähtiin viimeksi vuonna 2018.